Intervju med Matilda Hammar.


Bilderna ovan är tagna av Matilda. Men självaste kollaget är gjort av mig ..

Första intervjun här på bloggen blir med den faktastiska tjejen Matilda Hammar! Hon är en tjej som nyss fyllt 18 år med stor talang inom foto, webbdesign och bildbehandling. Matilda startade bloggen i Januari 2007. Sen dess har vi alltså haft denna söta lilla tjej i bloggvärlden.  Men på senaste tiden har hon fått dumma kommentarer ..

Har hört att du har fått dumma kommentarer ang din design. Berätta lite mer!

Egentligen finns det väl inte så mycket mer att säga, än det som står på min blogg om det (http://matildahammar.blogg.se/2008/august/det-har-med-design.html#comment).. Jag blir bara så himla less på folk. Men sen har jag fått väldigt mycket påhopp på min blogg, hur jag ser ut, vilket liv jag lever, att jag ska dö, att jag är en hora.. Såna saker - vilket jag inte förstår hur folk tänker när de skriver dessa meningar?

Varför tror du att du får taskiga kommentarerna?
Man måste räkna med att få en bunt elaka kommentarer när man är bloggare, och lite ''större''. Alla får det kanske inte, och vissa får. Kretik kan jag tåla, men inte elakheter i längden.. Om någon skriver anonymt '' va fult du är '' raderar jag bara den och sen är det inget mer med det.
Men när kommentarerna är meterlånga om det jag skrev ovanför (har gjort polisanmälan, fast den gick inte fullt ut, men har fått reda på att det är en tjej här i Gävle jag gick i paralellklass som förut...) så tar jag åt mig och blir, ja, ledsen.
Men varför de skriver kommentarerna har jag verkligen ingen aning om. Advendsjuka? De brukar de flesta svara.. Men ärligt talat så vet jag faktist inte.

Har du försökt att göra något åt det? Att du inte ska få dumma kommentarer, vill säga.
Det finns nog inte så mycket man kan göra skulle jag tro. Det enda jag har gjort är två polisanmälningar på ett ip nummer som trackade mig totalt.

Har kommentarerna påverkat dig på något sätt, dvs att du tänk sluta blogga eller liknande?
Ja. Fast inte de med designen, utan de jag gjorde anämlan emot. Men sen fick jag så många stöttande ord, så jag slutade aldrig blogga. Och när jag slutar blogga kommer det defenitift inte vara för att någon feg människa där ute skriver anonymt va de tycker och tänker om mig. Har de inte mer stake än det?

Om du skulle få säga två meningar till dom som skriver kommentarerna. Vad skulle du säga?
Hm.. Att jag inte förstår hur f*n de kan göra så mot en människa. Mår de så dåligt själv att de måste trycka ner en annan människa så otroligt mycket?


Nu pausar vi "kommentar"-frågorna och går över till "Matilda/Bloggen"-frågor ;)


Om du skulle beskriva dig själv med 4 ord, vilka ord skulle du använda?
Jag skulle nog säga: kreativ, omtänksam, blyg (i vissa tillfällen när jag inte känner folk) och... Sen vet jag fakitst inte.
 
Ungefär hur mycket tid går åt på din fritid på bloggen?
Ganska mycket, men det är svårt att säga. Eftersom jag gillar foto och webbdesign, men även bildhantering, som oftast visas där så vet jag inte riktigt hur man ska räkna det hela. Eftersom det också är mina intressen :)
 
Hur länge har du hållt på med foto & webbdesign?
Ett bra tag... Har alltid varit intresserad utav det, men aldrig haft tid att lära mig förutom en gång då jag var sjuk i några veckor. Då fasnade jag totalt, vilket jag är jätte glad för!
 
Hur lärde du dig allt inom webbdesign?
Det finns bara ett sätt: öva,öva,öva...

Länk direkt till Matildas blogg: Matilda Hammar.

Information

Välkomna till nya bloggen!
Här kommer jag intervjua kända bloggare. Har du några tips vem jag kan intervjua var snäll och hör av dig genom att skicka det som kommentar :) Då tittar jag upp bloggen och sedan gör jag allt för att få en exclusiv intervju med den bloggaren.

Har du några frågor? Var snäll och hör av dig :)
RSS 2.0